De specialiteiten van onze Catalaanse chefkok Georg Pastor.
Met plezier komt hij aan de tafel uitleg geven!
Onze kaart met tapas kent een nieuwe indeling.
De "Entrantes a Picar" zijn tapas die je bij je eerste drankje eet. Deze zijn ook geschikt als borrelhapje.
De "Primeros Platos" zijn de wat lichtere tapas.
De "Segundos Platos" zijn voornamelijk vlees- en stoofgerechten.
We raden aan om per persoon drie tapas te nemen, één uit elke gang. U heeft dan een goed opgebouwd menú van tapas, dat ook uitstekend met verschillende wijnen per gang gepaard kan gaan.
ENTRANTES A PICAR Â
Specialiteiten per 10 november 2013.
41. Ensalada con calabaza asada y queso de Cabra
Salade met gegrilde pompoen en gebakken Spaanse geitenkaas Â
42. Â Ensalada con berejena y hummus de remolachaÂ
Salade met gegrilde aubergine en een rode bieten hummus
De klassiekers voor zomer 2013
1.  Jamón Ibérico de Pata Negra al corte
Proef de tongstrelende echte Spaanse Pata Negra ham!
2.  Croquetas de setas y mayonesa de trufa
Paddestoelen kroketjes met een truffelmayonaise
3.  Croquetas de bacalao y un alioli de miel
Stokvis kroketjes met een knoflook-honing alioli
4.  Ensaladilla Andaluza de patatas y atún
Typisch Andalusische aardappelsalade met ei, groenten en tonijn.
5.  Tortilla de patatas con coulis de tomate
Een Spaanse omelet met aardappel,ui en wisselende groenten, geserveerd met een huisgemaakte tomatencoulis
6.  Surtido de Ibéricos: Chorizo, Salchichón, Caña de Lomo
Assortiment van de lekkerste Spaanse worsten, lekker dun gesneden
7.  Queso Manchego con membrillo y piñones
Spaanse schapenkaas met kweepeer en pijnboompitten
8.  Pulpo a la Gallega con pimentón de la Vera Â
Verse octopus met grof zout, olijolie en speciale pittige Spaanse paprikapoeder
9. Barra Gallega con una salsa de la casa: alioli, mojo o bravaÂ
Gallicisch brood met een huisgemaakte saus naar keuze:
Alioli: Onze eigen knoflooksaus
Mojo: Rode saus van de Canarische eilanden
Brava: Pittige huisgemaakte saus op basis van alioli
10.  Pan con Tomate          (4 stuks)
Stokbrood met verse tomaat, virgen olijolie en grof zeezout
PRIMEROS PLATOS Â
Specialiteiten per 10 november 2013
43. Cazuela de bacalao con judías blancas y pimientos de piquillo
Pannetje met stokvis, witte bonen en Spaanse puntpaprika
44. Variado de setas a la crema con pan de cèpes
Ragout van herfst paddestoelen met brood van eekhoorntjesbrood
De klassiekers van zomer 2013
11. Gambas al ajillo de la casa
Gambas gebakken in olijfolie met knoflook en Spaanse peper
12. Pimientos con Chorizo picante
Pittige Chorizo met gebakken parika
13. Las patatas Bravas Pica-Pica  Â
In de schil gefrituurde aardappeltjes met een pittige bravasaus
14. Calamares a la Andaluza con un mayonesa de limón
Gefrituurde inktvisringen met een citroen mayonaise
15. Setas variadas salteadas al Jerez
Gemengde paddestoelen, gebakken met peterselie, knoflook en sherry
16. Melanzane; una lasagna de berenjena, tomate, Mozzarella y Parmesano
Italiaans ovengerecht van aubergine, tomaat, Mozzarella en Parmezaanse kaas             Â
17. Ensalada verde de la huerta
Groene gemengde moestuin salade       Â
SEGUNDOS PLATOS Â
Specialiteiten per 10 november 2013
45. Gambitas de salteado con ajo y perejil a la Catalana
Gesauteerde gamba´s met knoflook en peterselie op Catalaanse wijze Â
46. Estofado de jabalí salvaje con verduras de otoño
Stoofpannetje van wildzwijn met herfstgroente  Â
De klassiekers van zomer 2013
18. Pollo de maiz al Chilindron     Â
Gestoofde maiskipschotel met Spaanse Iberische ham
19. Chipirones a la pancha con salsa verde
Gegrilde pijlinktvisjes met een groene kruidensausÂ
20. Suquet de pescadores   Â
Vis van de dag met schaal -Â en schelpdieren, gestoofd in een Catalaanse saus.
21. Albóndigas con mojo campero
De altijd lekkere Spaanse gehaktballetjes, met een typisch Canarische saus
22. Wagyu con una salsa de Cabrales y Polenta Â
Stukjes gegrild Wagyu-rund met een saus van blauwe kaas, geserveerd met polenta
23. Costillas de cordero a las hierbas frescas      Â
Lamskoteletjes met verse kruiden
Specialiteiten per 10 november 2013
47. Coulant con helado de chocolate blanco    Â
Warm/koud chocoladetaartje met witte chocoladeijs
En verder
1.    Flan de Queso de la casa con vino dulce
Huisgemaakt Spaans kaastaartje met zoete wijn
2. Colonel
Een eerlijke klassieker: Vodka, limoncello citroensorbet-ijs en munt
3. Crema Catalana con helado de vanilla
Puddingtoetje met kaneel en citroen. Daarna gekarameliseerd. Geserveerd met vanille-ijs.
4.Surtido de quesos Españoles con sirope de Pedro Ximenez
Kaasplankje van Spaanse kazen met een stroop van Pedro Ximenez
5. Tarta de chocolate trufado con salsa de Cointreau y naranja
Chocolade truffeltaart met een saus van Cointreau en sinaasappel
6. Cafe Pica-Pica
Een Spaanse variant van de Irish- coffee met slagroom, Brandy en Licor 43
7. Carajillo
Espresso met een scheut Spaanse Brandy Bonbons
Bonbons van Gerard Villaret, chocolatier van het Okura:Â
Crema Catalana : witte chocola met kaneel, limoen en caramel
Plátano de Canarias : witte chocola / melk chocala met toffee, banaan en steranijs
Avellana garrapiñada:Â melkchocola met amandelen, hazelnoot en zeezout
Flor de Valencia: pure chocola met een coulis van citrusfuit en sinaasappelcognacÂ
Tía María : pure chocola met vanille, koffie en Tía María
WWW.RESTAURANTPICAPICA.NLÂ - © POWERED BY SITESPIRIT - CONTACT - 020-4652010