© Powered by SiteSpirit

 
header.jpg

Onze tapas

De specialiteiten van onze Catalaanse chefkok Georg Pastor.
Met plezier komt hij aan de tafel uitleg geven!


Onze kaart met tapas kent een nieuwe indeling.

De "Entrantes a Picar" zijn tapas die je bij je eerste drankje eet. Deze zijn ook geschikt als borrelhapje.

De "Primeros Platos" zijn de wat lichtere tapas.

De "Segundos Platos" zijn voornamelijk vlees- en stoofgerechten.
We raden aan om per persoon drie tapas te nemen, n uit elke gang. U heeft dan een goed opgebouwd men van tapas, dat ook uitstekend met verschillende wijnen per gang gepaard kan gaan.

ENTRANTES A PICAR
 

Specialiteiten per 10 november 2013.

41. Ensalada con calabaza asada y queso de Cabra
Salade met gegrilde pompoen en gebakken Spaanse geitenkaas  

42.  Ensalada con berejena y hummus de remolacha 
Salade met gegrilde aubergine en een rode bieten hummus

De klassiekers voor zomer 2013


1.   Jamn Ibrico de Pata Negra al corte
Proef de tongstrelende echte Spaanse Pata Negra ham!
2.   Croquetas de setas y mayonesa de trufa
Paddestoelen kroketjes met een truffelmayonaise
3.   Croquetas de bacalao y un alioli de miel
Stokvis kroketjes met een knoflook-honing alioli
4.   Ensaladilla Andaluza de patatas y atn
Typisch Andalusische aardappelsalade met ei, groenten en tonijn.
5.   Tortilla de patatas con coulis de tomate
Een Spaanse omelet met aardappel,ui en wisselende groenten, geserveerd met een huisgemaakte tomatencoulis
6.   Surtido de Ibricos: Chorizo, Salchichn, Caa de Lomo
Assortiment van de lekkerste Spaanse worsten, lekker dun gesneden
7.   Queso Manchego con membrillo y piones
Spaanse schapenkaas met kweepeer en pijnboompitten
8.   Pulpo a la Gallega con pimentn de la Vera  
Verse octopus met grof zout, olijolie en speciale pittige Spaanse paprikapoeder
9. Barra Gallega con una salsa de la casa: alioli, mojo o brava 
Gallicisch brood met een huisgemaakte saus naar keuze:
Alioli: Onze eigen knoflooksaus
Mojo: Rode saus van de Canarische eilanden
Brava: Pittige huisgemaakte saus op basis van alioli

10.   Pan con Tomate           (4 stuks)
Stokbrood met verse tomaat, virgen olijolie en grof zeezout

PRIMEROS PLATOS  

Specialiteiten per 10 november 2013

43. Cazuela de bacalao con judas blancas y pimientos de piquillo
Pannetje met stokvis, witte bonen en Spaanse puntpaprika

44. Variado de setas a la crema con pan de cpes

Ragout van herfst paddestoelen met brood van eekhoorntjesbrood

De klassiekers van zomer 2013


11. Gambas al ajillo de la casa
Gambas gebakken in olijfolie met knoflook en Spaanse peper
12. Pimientos con Chorizo picante
Pittige Chorizo met gebakken parika
13. Las patatas Bravas Pica-Pica   
In de schil gefrituurde aardappeltjes met een pittige bravasaus
14. Calamares a la Andaluza con un mayonesa de limn
Gefrituurde inktvisringen met een citroen mayonaise
15. Setas variadas salteadas al  Jerez
Gemengde paddestoelen, gebakken met peterselie, knoflook en sherry
16. Melanzane; una lasagna de berenjena, tomate, Mozzarella y Parmesano
Italiaans ovengerecht van aubergine, tomaat, Mozzarella en Parmezaanse kaas              
17. Ensalada verde de la huerta
Groene gemengde moestuin salade        

SEGUNDOS PLATOS  

Specialiteiten per 10 november 2013

45. Gambitas de salteado con ajo y perejil a la Catalana
Gesauteerde gambas met knoflook en peterselie op Catalaanse wijze  

46. Estofado de jabal  salvaje con verduras de otoo
Stoofpannetje van wildzwijn met herfstgroente   

De klassiekers van zomer 2013

18. Pollo de maiz al Chilindron      
Gestoofde maiskipschotel met Spaanse Iberische ham
19. Chipirones a la pancha con salsa verde
Gegrilde pijlinktvisjes met een groene kruidensaus 
20. Suquet de pescadores    
Vis van de dag met schaal -  en schelpdieren, gestoofd in een Catalaanse saus.
21. Albndigas con mojo campero
De altijd lekkere Spaanse gehaktballetjes, met een typisch Canarische saus
22. Wagyu con una salsa de Cabrales y Polenta  
Stukjes gegrild Wagyu-rund met een saus van blauwe kaas, geserveerd met polenta
23. Costillas de cordero a las hierbas frescas       
Lamskoteletjes met verse kruiden


POSTRES


Specialiteiten per 10 november 2013

47. Coulant con helado de chocolate blanco     

Warm/koud chocoladetaartje met witte chocoladeijs

En verder

1.     Flan de Queso de la casa con vino dulce

Huisgemaakt Spaans kaastaartje met zoete wijn
2. Colonel
Een eerlijke klassieker: Vodka, limoncello citroensorbet-ijs en munt
3. Crema Catalana con helado de vanilla
Puddingtoetje met kaneel en citroen. Daarna gekarameliseerd. Geserveerd met  vanille-ijs.
4.Surtido de quesos Espaoles con sirope de Pedro Ximenez
Kaasplankje van Spaanse kazen met een stroop van Pedro Ximenez
5. Tarta de chocolate trufado con salsa de Cointreau y naranja
Chocolade truffeltaart met een saus van Cointreau en sinaasappel
6. Cafe Pica-Pica
Een Spaanse variant van de Irish- coffee met slagroom, Brandy en Licor 43
7. Carajillo
Espresso met een scheut Spaanse Brandy Bonbons

Bonbons van Gerard Villaret, chocolatier van het Okura: 
Crema Catalana : witte chocola met kaneel, limoen en caramel
Pltano de Canarias : witte chocola / melk chocala met toffee, banaan en steranijs
Avellana garrapiada
:  melkchocola met amandelen, hazelnoot en zeezout
Flor de Valencia: pure chocola met een coulis van citrusfuit en sinaasappelcognac 
Ta Mara : pure chocola met vanille, koffie en Ta Mara


Broodjes Take away
Tapas Winkel
Maaltijden Contact