© Powered by SiteSpirit

 
header.jpg

Onze tapas

De specialiteiten van onze Catalaanse chefkok Georg Pastor.
Met plezier komt hij aan de tafel uitleg geven!


Onze kaart met tapas kent een nieuwe indeling.

De "Entrantes a Picar" zijn tapas die je bij je eerste drankje eet. Deze zijn ook geschikt als borrelhapje.

De "Primeros Platos" zijn de wat lichtere tapas.

De "Segundos Platos" zijn voornamelijk vlees- en stoofgerechten.
We raden aan om per persoon drie tapas te nemen, één uit elke gang. U heeft dan een goed opgebouwd menú van tapas, dat ook uitstekend met verschillende wijnen per gang gepaard kan gaan.

ENTRANTES A PICAR
 

Specialiteiten per 24 oktober 2014

41. Torta de espinacas con pasas y moscatel 
Spinazietaart met rozijnen en moscatel

42. Carpacho de pescado con ensalada y vinagreta de mar
Carpaccio van vis met salade en een zee vinaigrette

43. Montadito de setas con aceite de tartufo 
Stukjes stokbrood belegd met paddestoelen en een truffelolie  
      

De klassiekers


1.   Jamón Ibérico de Pata Negra al corte
Proef de tongstrelende echte Spaanse Pata Negra ham!
2.   Croquetas de setas y mayonesa de trufa
Paddestoelen kroketjes met een truffelmayonaise
3.   Croquetas de bacalao y un alioli de miel
Stokvis kroketjes met een knoflook-honing alioli
4.  Chistorra con pimientos de Padrón                              Chorizo met pepers uit Padrón
5.   Tortilla de berenjena con crema de piquillos              
Een Spaanse omelet met aardappel,ui, aubergine en een creme van Baskische puntpaprika´s
6.   Surtido de Ibéricos: Chorizo, Salchichón, Caña de Lomo
Assortiment van de lekkerste Spaanse worsten, lekker dun gesneden
7.   Queso Manchego con membrillo y piñones
Spaanse schapenkaas met kweepeer en pijnboompitten
8.   Pulpo a la Gallega con pimentón de la Vera  
Verse octopus met grof zout, olijolie en speciale pittige Spaanse paprikapoeder
9. Barra Gallega con una salsa de la casa: alioli, mojo o brava 
Gallicisch brood met een huisgemaakte saus naar keuze:
Alioli: Onze eigen knoflooksaus
Mojo: Rode saus van de Canarische eilanden
Brava: Pittige huisgemaakte saus op basis van alioli

10.   Pan con Tomate           (4 stuks)
Stokbrood met verse tomaat, virgen olijolie en grof zeezout

PRIMEROS PLATOS  

Specialiteiten per 24 oktober 2014

44. Pincho de atun con foie y Pedro Ximenez
Baskische pincho van gegrilde tonijn,  foie en Pedro Ximenez 

45. Mejillones tigre rellenos de bechamel con gambas
Reuzemosselen gevuld met bechamel en gamba´s

De klassiekers


11. Gambas al ajillo de la casa
Gambas gebakken in olijfolie met knoflook en Spaanse peper
12. Habas con chipirones y Jámón
Tuinbonen met pijlinktvisjes en Spaanse ham
13. Las patatas Bravas Pica-Pica  
 
In de schil gefrituurde aardappeltjes met een pittige bravasaus
14. Calamares a la Andaluza con un mayonesa de limón y wasabi 
Gefrituurde inktvisringen met  een citroen- en wasabimayonaise
15. Canelones de espinacas con pasas y Manchego 
Deegrolletjes gevuld met spinazie en rozijnen, gegratineerd met Manchegokaas
16. Tombet de Mallorca 
Mallorcaans ovengerecht met courgette, aardappel, venkel, stokvis en verse kruiden
17. Ensalada con escalibada y humus de remolacha 
Salade met gegrilde groentes en een rode bieten hummus

SEGUNDOS PLATOS  

Specialiteiten per 24 oktober 2014

46.  Garbanzos con chipirones y boniato
Kikkererwten met pijlinktvisjes en zoete aardappel

47. Estofado de cordero con calabaza y oporto
Lamsstoofpotje met pompoen en port

De klassiekers

18. Pollo de maiz al Chilindron      
Gestoofde maiskipschotel met Spaanse Iberische ham
19. Chipirones a la pancha con salsa verde
Gegrilde pijlinktvisjes met een groene kruidensaus 
20. Salmon con crema de azafrán, vino verdejo y gambas Zalm met een saffraan- verdejo wijnsaus en gambas
21. Albóndigas con mojo campero

De altijd lekkere Spaanse gehaktballetjes, met een typisch Canarische saus
22. Wagyu con una salsa de Cabrales y endivia asada Stukjes gegrild Wagyu-rund met een saus van blauwe kaas, geserveerd met gegrilde witlof
23. Secreto a la plancha con trinchat y una salsa de jamón  Iberisch varkensvlees van de hete plaat met een Catalaans stamppotje en een saus van Spaanse ham


POSTRES



En verder

1. Sopa de almendras con helado de chocolate
Amandelsoep met chocoladeijs
2. Colonel
Een eerlijke klassieker: Vodka, limoncello citroensorbet-ijs en munt
3. Crema Catalana con helado de vanilla
Puddingtoetje met kaneel en citroen. Daarna gekarameliseerd. Geserveerd met  vanille-ijs.
4.Surtido de quesos Españoles con sirope de Pedro Ximenez
Kaasplankje van Spaanse kazen met een stroop van Pedro Ximenez
5. Tarta de chocolate trufado con salsa de Cointreau y naranja
Chocolade truffeltaart met een saus van Cointreau en sinaasappel
6. Cafe Pica-Pica
Een Spaanse variant van de Irish- coffee met slagroom, Brandy en Licor 43
7. Carajillo
Espresso met een scheut Spaanse Brandy Bonbons

Bonbons van Gerard Villaret, chocolatier van het Okura: 
Crema Catalana : witte chocola met kaneel, limoen en caramel
Plátano de Canarias : witte chocola / melk chocala met toffee, banaan en steranijs
Avellana garrapiñada
:  melkchocola met amandelen, hazelnoot en zeezout
Flor de Valencia: pure chocola met een coulis van citrusfuit en sinaasappelcognac 
Tía María : pure chocola met vanille, koffie en Tía María


Broodjes Take away
Tapas Winkel
Maaltijden Contact