Welkom bij Pica Pica

Nieuwe Specials

Er staan weer nieuwe specials op de kaart! Onder andere vind je hierbij sardientjes en inktvis op de gril en een overheerlijk stoofgerecht van konijn in biologisch bier.

Download Menu

Bedankt

Onze gasten hebben ons dit jaar verkozen tot best Spaanse restaurant van Amsterdam!
Bedankt hiervoor!

Bekijk Lijst

Over ons

Welkom bij Spaans-Mediterraans restaurant en gastrobar Pica Pica!
In ons restaurant in Amsterdam-Oost kan je in een gezellige ambiance genieten van het beste van de Spaans-Mediteraanse keuken. In de zomer kan er ook op ons terras gegeten worden.

Onze keuken onder leiding van de Catalaanse chefkok Georg Pastor kenmerkt zich door een creatief gebruik van seizoensgebonden en eerlijke producten. Zo maken we veel gebruik van scharrelvlees en ook onze vis wordt verantwoord gevangen.

In onze gastrobar, inmiddels een bekend fenomeen in Spanje, serveren wij tapas van een hoger culinair niveau dan gebruikelijk is in Spaanse restaurants in Nederland.

Hierdoor zijn we op de website IENS tot beste Spaanse restaurant van Amsterdam verkozen. Ook Johannes van Dam heeft op 2 januari 2013 in ons restaurant gegeten en het eten met een 9 gewaardeerd.

Online reserveren

Tapas om mee te nemen

Entrantes a Picar

1. Jamón Ibérico de Pata Negra al corte € 12,50
Proef de tongstrelende echte Spaanse Pata Negra ham!
2. Croquetas de setas y mayonesa de trufa € 7,00
Paddestoelen kroketjes met een truffelmayonaise
3.
Croquetas de bacalao con cebolla a la miel  €  7,00       
Stokvis kroketjes met gekarameliseerde ui en honing
4.  Chistorra con pimientos de Padrón  €   8,50
Chorizo met pepers uit Padrón
5.   Tortilla clásica española de patata y cebolla  €   6,75      
Klassieke Spaanse omelet met aardappel en ui
6. Surtido de Ibéricos: Chorizo, Salchichón, Caña de Lomo € 9,50
Assortiment van de lekkerste Spaanse worsten, dun gesneden op een bord
7. Queso Manchego con mermelada de higo y piñones € 7,50
Spaanse schapenkaas met vijgenmarmelade en pijnboompitten
8. Pulpo a la Gallega con pimentón de la Vera € 12,50
Verse octopus met gekookte aardappel, grof zout, olijolie en speciale pittige Spaanse paprikapoeder
9. Barra Gallega con una salsa de la casa: alioli, mojo o brava € 4,50
Gallicisch brood met een huisgemaakte saus naar keuze: Alioli: Onze eigen knoflooksaus Mojo: Rode saus van de Canarische eilanden Brava: Pittige huisgemaakte saus op basis van alioli

Primeros Platos

10. Gambas al ajillo de la casa        €   9,75        
Gambas gebakken in olijfolie met knoflook en Spaanse peper
11. Habas con chipirones y jamón    €   8,50         
Tuinbonen met pijlinktvisjes en Spaanse ham
12. Las patatas Bravas Pica-Pica € 5,75
In de schil gefrituurde aardappeltjes met een pittige bravasaus
14. Rabas de calamar fritas con mayonesa cítricos €   7,75
Gefrituurde stukjes calamares met een citrusmayonaise
14. Canelones de espinacas con pasas y Manchego  €   7,50
Deegrolletjes gevuld met spinazie en rozijnen, gegratineerd met Manchegokaas
15. Tombet de Mallorca   €   7,50         
Mallorcaans ovengerecht

1. Ensalada de cogollos con queso de cabra  €   8,50
Salade van baby gems met geitenkaas en een vinaigrette van gedroogd fruitsecas Salade van baby gems met geitenkaas en een vinaigrette van gedroogd fruit
2. Ensalada mixta €   6,50
Gemengde groene salade

 

Segundos Platos

16. Ternera con setas a la Catalana € 10,50
Catalaans runderstoofpotje met diverse paddestoelen
17. Chipirones a la pancha con salsa verde € 8,50
Gegrilde pijlinktvisjes met een groene kruidensaus
20. Dorada a la plancha con arroz negro  € 10,50
Dorade van de hete plaat met zwarte rijst
21. Albóndigas con mojo Canario €   7,50 
De altijd lekkere Spaanse gehaktballetjes, met een typische Canarische saus
23. Pluma de cerdo Ibérico con pisto de aceitunas y tomillo  €   9,75
Iberisch varkensvlees van de hete plaat met een ratatouille van olijven en tijm

Platos Combinados

1. Paella (min. 2 personen) € 15,00
Dit klassieke Spaanse rijstgerecht met, kip, inktvis, vis en schaal- en schelpdieren serveren wij direct uit de oven (duurt 20 minuten).
Hierbij serveren wij een groene salade
2. Arroz Negro (min. 2 personen) € 17,50
Een Catalaans rijstgerecht uit de oven: zwarte rijst met diverse vissoorten, schaal- en schelpdieren (duurt 20 minuten).
Hierbij serveren wij een groene salade
3. Dorada a la plancha con arroz negro € 22,50
Dorade van de hete plaat met zwarte rijst en een groene salade
4. Tombet de Mallorca    € 17,50                                  
Mallorcaans ovengerecht van courgette, aardappel, venkel en verse kruiden
Hierbij serveren wij brood en een groene salade 
5. Zarzuela (minimaal 1 dag van te voren bestellen)   € 19,50 p.p.
Spaanse visschotel met div. vis schaal en schelpdieren in een rijke saus

Menu Postres
 

1. Coulant
Warm-koud chocoladetaartje met een bolletje pistache ijs
2. Pannacotta al  romero con salsa de frutos rojos
Rozemarijn Pannacotta met een coulis van rode vruchten
3. Crema Catalana con helado de vanilla
Puddingtoetje met kaneel en citroen. Daarna gekarameliseerd. Geserveerd met vanille-ijs.
4. Tarta de chocolate trufado con una salsa de Kirsch y cerezas
Chocolade truffeltaart met een saus van Kirsch en kersen
5.Surtido de quesos Españoles con sirope de Pedro Ximenez
Kaasplankje van Spaanse kazen met een stroop van Pedro Ximenez
6. Colonel

Een eerlijke klassieker: Vodka, limoncello citroensorbet-ijs en munt
7. Café Pica-Pica
Een Spaanse variant van de Irish- coffee met slagroom, Brandy en Licor 43
8. Carajillo
Espresso met een scheut Spaanse Brandy

Catering

LUNCHBUFFET 1:

Bocadillo de tortilla con mayonesa de hierbas
Pistolet met aardappelomelet en een kruidenmayonaise
Bocadillo de salmon ahumado con mayonese de eneldo
Pistolet met gerookte zalm en dillemayonaise
Bocadillo de manchego con ensalada
Pistolet met Spaanse schapenkaas en salade
Bocadillo de pollo asado con mermelada de cebolla
Pistolet met gegrilde kip en uien marmelade
Ensalada de frutas
Gemengde fruitsalade

€12,50 per persoon minimale afname 8 personen

LUNCHBUFFET 2:

Mini bocadillos variados
Gevarieerde luxe minibroodjes
Crema de calabaza con queso de cabra y frutos secos
Pompoen cremesoep met geitenkaas en noten
Pomodori con albahca y Modena Balsamico
Tomatensoep met basilicum en Modena Balsamico
Croquetas de bacalao con cebolla caramelizada y miel Stokvis kroketjes met gekarameliseerde ui en honing
Croquetas de setas y mayonesa de trufa Paddestoelen kroketjes met een truffelmayonaise
Queso de Manchego
Spaanse schapenkaas
Surtido Iberico
Iberische worstsoorten
Ensalada mixta variada
Uitgebreide gemengde salade

€15,00 per persoon minimale afname 8 personen

BORRELBUFFET:

Naar keuze per persoon:

1 chupito
2 montaditos
1 pincho
1 ensaladilla

€11,50 per persoon minimale afname 15 personen

BORRELBUFFET DE LUXE:

Minibakjes gevuld met vleeswaren
(Chorizo, Salchichon en Serrano-ham)
Minibakjes vis
(Salpicón )
Minibakjes vegetarisch
(Tortilla, Manchego, olijven)
2 montaditos naar keuze
2 pincho´s naar keuze


€ 20,00 per persoon minimale afname 15 personen

TAPAS BUFFET OTOÑO:

Aïoli y con pan
Huisgemaakte knoflooksaus met brood
Bandeja de queso Manchego, olivas, boquerones en tortilla
Plateau met Spaanse schapenkaas, olijven gemarineerde ansjovis en aardappelomelet
Bandeja de surtido Ibérico y jamón de Pata Negra
Plateau met Iberische ham, chorizo, lomo en Pata Negra ham
Pulpo a la Gallega con pimentón de la Vera
Verse octopus met grof zout, olijolie en speciale pittige Spaanse paprikapoeder
Montaditos de setas con espuma de tartufo
Stukjes stokbrood belegd met diverse paddestoelen en een
truffelschuim

Daarna:

Pincho de gambas con una mayonesa de limón
Stokje met gamba´s en een citroenmayonaise
Albóndigas con mojo campero
Spaanse gehaktballetjes, met een typische Canarische saus
Estofado de jabalí salvaje con verduras de otoño
Stoofpannetje van wildzwijn met herfstgroente
Pollo a la Catalana
Stukjes kip met pruimen en Cognac
Ensalada verde de la huerta
Groene gemengde moestuin salade met een rode bieten dressing
Suquet
Vis van de dag met schaal - en schelpdieren, gestoofd in een Catalaanse saus.

€ 27,50 per persoon minimaal afname 8 personen

SPAANS-MEDITERRAANS BUFFET 1:

Minibakjes gevuld met vleeswaren
(Chorizo, Salchichon en Serrano-ham)
Minibakjes vis
(salpicón)
Minibakjes vegetarisch
(Tortilla, Manchego, olijven)

2 Montaditos per persoon

M1. Pollo Limon
Gegrilde kip met citroen-mayonaise
M2. Humus
Humus met gegrilde groente
M5. Escalivada c/s Anchoa
Gegrilde groente met of zonder ansjovis
M8. Roncal
Geitenkaas, peer, walnoten en honing

Daarna

Barra Gellaga
Gallisisch brood met aïoli
Cordero con Calabaza
Lamsstoofpotje met pompoen en Ras al Hanout kruiden
Merluza a la marinera con mejillones
Heek in Spaanse visermanssaus met mosselen
Verdura rellenado con un pisto gratinado con manchego
Gevulde groente met een ratatouille met notenrasp, gegratineerd met Manchego
Albóndigas con mojo campero
De altijd lekkere Spaanse gehaktballetjes, met een typisch Canarische saus
Tabouleh Libanes
Libanese salade van Bulgur met groentes en munt
Ensalada Mixta
Gemengde groene salade

€ 25,00 per persoon minimale afname 15 personen

SPAANS-MEDITERRAANS BUFFET 2:

Chupitos de gazpacho
Kleine glaasjes koude groentesoep
Montaditos Pollo Limon
Gegrilde kip met citroen-mayonaise
Montaditos de berenjena y humus de remolacha
Gegrilde aubergine en rode bieten humus
Montadito de escalivada con y sin anchoa
Salade van gegrilde groente met en zonder ansjovis
Pincho de boquerones y olivas
Stokje met zure ansjovis en olijven

Tortilla de berejena
Tortilla met aubergine
Tortilla de jamon y chorizo
Tortilla met Spaanse ham en chorizo
Tortilla natural
Tortilla met aardappel en ui

Daarna

Barra Gallega
Gallisisch brood met aïoli
Cordero con Calabaza
Lamsstoofpotje met pompoen en Ras al Hanout kruiden
Merluza a la marinera con mejillones
Heek in Spaanse visermanssaus met mosselen
Verdura rellenado con quinoa gratinado con manchego
Gevulde groente met quinoa, gegratineerd met Manchego
Taboulé
Salade van Bulgur met groentes, munt en feta
Ensalada Mixta
Gemengde groene salade

Daarna

Dessertlepels:

Tarta de chocolate con frambuesas y nata
Chocolade truffeltaart met frambozen en slagroom
Panna cotta y romero
Panna cotta met rozemarijn

Prijs per persoon €30,00 minimale afname 15 personen

LIVE-COOKING PAELLA


Een rijk gevulde Paella wordt door onze Spaanse
kok bij u in de tuin of op het terras gemaakt in
een of meerdere grote Paella-pannen.

Lekker en zeer feestelijk!

Vooraf kunnen we diverse hapjes uit de overige buffetten
neerzetten.

€ 15,00 per persoon (vanaf 40 personen)

 

 

BUFFET DE LUXE:

Jamón Pata Negra
De echte pata Negra ham
Tosta de foie con pera
Toast met eendenlever en peer
Rollito de salmón con queso fresco y huevas
Zalmrolletje met verse kaas en viseitjes
Montadito de setas con trufa
Montadito met paddestoelen en truffel
Pincho de boquerones y olivas
Spiesje met gezuurde ansjovis en olijven
Pate salvaje de casa
Wildpaté met kersencoulis
Salpicón de marisco
zeevruchten salade

Zarzuela de pescado y marisco estilo Costa Brava
Rijk gevulde vis,schaal en scheldieren gerecht op Catalaanse wijze
Ensalada variada
Gemengde salade

Paletilla de cordero asada al horno con patatas de bosque
Malse Lamschouder uit de oven met aardappeltjes uit het bos
Verduras invierno
Wintergroentes

Plato de Quesos Españoles
Een plateau van diverse Spaanse Kazen

Plato de postres
Plateau met diverse spaanse toetjes

€ 45,00 per persoon minimale afname 15 personen

Prijsopgave aanvragen
Ik wil graag de prijsopgave voor:
 

Foto's

prev
next